tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pikku-Ukko

Felix on saanut viime aikoina uuden lempinimen, "Pikku-Ukko". Magnusta kun olen kutsunut Isoksi Ukoksi (johtaa painotilastoa yli kilolla seuraavaan).

Felix ja uusin reippauslelu.
Kävimme taas tänään siellä lääkärissä. Ja arvatkaapa mitä, tietysti minun tuurillani tähystäminen ei onnistunutkaan! Kun varasin tuota aikaa päivystäjältä, oli päivystämässä tuuraaja. Hän ei ilmeisesti tiennyt lainkaan, että klinikan tähystin seilaa jossain Yhdysvaltojen ja Suomen välillä. Joten sain valita, leikataanko maha ihan perinteisesti leikkaamalla auki vai kokeillaanko muuta hoitoa. Lääkäri ei lähtenyt ensimmäisenä suosittelemaan aukileikkausta, sillä mitään akuuttia tukosta ei kuitenkaan ole nyt syytä epäillä (maha toimii kuitenkin osan ajasta normaalisti). Joten lähdemme hoitamaan Felixin tilaa mahdollisena mahalaukun tai suoliston tulehduksena, antibioottikuurilla. Poika sai ensimmäisen antibioottipistoksen klinikalla, joten kuuri alkaa huomenna. Siihen kun on lisäksi mahansuojalääkitys (vaihdettiin Zantaciin), niin poikaa lääkitään viisi kertaa päivässä. Toinen mitä nyt tutkitaan myös, on allergian mahdollisuus, vaikkei se kovin todennäköistä olekaan. Ruokailu täytyy järjestää erikseen, ja Felixille tarjoillaan keitettyä kanaa ja jauhelihaa suolistovaivaisille tarkoitetun ruoan ohella.

Jos tähystystä sitten tarvittaisiin kuitenkin, joudumme menemään toiselle klinikalle. Koetamme nyt antibiootteja ja tuota ruokavalionmuutosta ja toivomme parasta.

Vappusuunnitelmani menivät nyt uusiksi, olin menossa Lord of the Rings-sinfoniaan Tampereelle. Mutta eihän tämä nyt tietenkään onnistu, viisi kertaa lääkitystä päivässä + ruokaa on tarjottava pieniä annoksia lyhyin väliajoin. Se on aivan mahdoton yhtälö matkustamisen kanssa. Minulla on ylimääräinen normaalilippu tyhjänpanttina, saa tiedustella ;)

6 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Pikaista paranemista Felixille!

Naukulan Mamma kirjoitti...

Naukulassa pidetää peukkuja, että lääkitys tepsisi!

Kirsikka kirjoitti...

Voi Pikku-Ukkoa! Toivottavasti menee lääkkeillä ohi. Tarkkana on nyt näköjään siellä oltavakin lääkkeiden ja ruokailun kanssa..
Rapsutuksia ja silityksiä!

Saila kirjoitti...

Pikkuiselle Ukolle pikaista paranemista! Se on niin söpö pikkuinen <3 Ja reipas! Toivottavasti näillä eväillä paranisi nyt.
Tyhmä päivystäjä, se on harmi että sitten tulee mentyä turhaan lääkäriin, kun ei sujukaan se mitä piti tehdä. Mutta ehkä tämä ei ollutkaan turhaa vaan Felix paranee, täälläkin on kaikki peukut ja tassunvarpaat pystyssä.

Katjusha kirjoitti...

Nyt peukut pystyyn! Täältä meidän pojilta ja yhdeltä tyttöseltä terkkuja!

Paula kirjoitti...

Hei, johkaannuin blogiisi ja mietin blogisi syvällistä nimeä, Memento mori, "muista kuolevaisuutesi" tms. - ja kirjoittajana nuori nainen, ilmeisesti hyvin viisas nuori nainen.

Voi miten söötit punaiset kissasisarukset. Selasin blogiasi taaksepäin aina jouluun saakka erityisesti kiinnostuksesta Felixin mahasairauteen. Minulla oli jouluna 1997 (14 vuotta sitten) viisi sisäkissaa, joihin kaikkiin iski jokin epäselvä mahatauti, kaikki oksentelivat ja ripuloivat hiukan eri oirein. Oli kamalaa. Yhdessä kissoista sitten myöhemmin todettiin "IBD" = Inflammatory Bowel Deasease, jonkinlainen autoimmuunisairaus, minkä takia kissa söi lääkkeitä lopun ikäänsä.

Toivottavasti Felix toipuu ja parantuu. Mahatautinen kissa on niin säälittävän apea. On sitä ihmisen ihan tuskaa katsella, jos ei voi oikein auttaakaan. Ja sairastuneen kissan syömisen järjestäminen ja syömään houkuttelu monikissataloudessa on työlästä ja jännittävää puuhaa. Huoli sairaasta kissasta on raskasta, vaikkei se kissa oikein valitakaan, pikemminkin menee omiin oloihinsa piiloon. Viisi kertaa päivässä kissan lääkitseminen on jo mitalin arvoinen asia.