maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ford-tyttö


Niin siinä sitten näyttäisi käyneen, että minusta on tullut Ford-tyttö!

Kaikkihan sai alkunsa alkukesästä, kun opettelin ajamaan traktorilla. Silloin ajoin sekä McCormickilla että Fordilla. Viime viikolla reissasin ensin Jyväskylässä ja sitten sukulaispaikassa, jossa oli heinänteko käynnissä. Koko viikonloppu jännitettiin, saadaanko sadetta ennen aikojaan vai säilyvätkö heinät kuivina latoon saakka. Sunnuntaiaamuna alkoi sitten paalaus ja tarkoitukseni oli olla lähinnä ruoanlaittajana. Vaan kuinkas sitten kävikään, käsky tuli ja jouduin lopulta traktorikuskiksi!



Kyllä siinä taas oli jännittämistä kerrakseen, perässä iso kuorma paaleja ja kuorman kasaaja vielä kärryssä kyydissä! Vaan taaspa selvisin tuosta jännityksestä hengissä ja nyt olen ajanut enemmän Fordilla kuin muilla traktoreilla, heh heh... ;)

Tunnustan täysin, että vaikka olenkin maalaiskunnasta kotoisin ja molemmat vanhempani ovat varttuneet pääosin maataloissa, en ole tähän ikään oppinut kummoisiakaan taitoja mitä maataloudenpitoon kuuluu. En osaa lypsää enkä esimerkiksi tunnista juurikaan erinäisiä maatalouskoneita. Tuskinpa kunnolla tunnistan pelloilla kasvavia viljalajikkeitakaan, en ainakaan tuosta noin vain. Traktorilla ajaminen onkin oikeastaan ensimmäinen sellainen taito, jonka olen nyt ihan varta vasten opetellut.


Onni meinasi jo loppua kesken, mutta heinäpaalit saatiin kuin saatiinkin kuivina suojaan!




Muutoin reissu hurahti jälleen ohi mahdottoman nopeasti ja opinnotkin painavat taas hiljakseltaan päälle. Ainakin ne ovat ihan nurkan takana jo! Ennen koulujen alkaminen tarkoitti minulle syksyn alkua ja kyllä se tuppaa olemaan niin nykyisinkin. Ihan kohta on siis syksy! Jyväskylässä vierailin aivan ihanassa Lankakauppa TitiTyyssä, joka sijaitsee Toivolan vanhassa pihassa. Inspiraatiota tuli taas melkoisesti ja vähän tuli tehtyä ostoksiakin mukavassa seurassa! Jatketaan nyt kuitenkin vielä hetki kesäajassa...


Eilen illalla kotimatkalla pysähdyin ottamaan kuvia joutsenperheestä. Valitettavasti perhe oli turhan kaukana ja vanhemmat ajoivat poikasensa entistäkin kauemmaksi minun käveltyäni tienpientareelle. Viisi poikasta vanhempineen oli liikenteessä. Kyllä joutsenet ovat upeita lintuja!

Hämärissä tunnelmissa mukavaa viikon alkua kaikille toivottelee

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vai sellainen tyttö olet :-D Varmaan oli hauskaa, uuden oppiminen on aina mukavaa, kun huomaa pystyvänsä johonkin uuteen asiaan.
Upeat ritarinkannukset, vau!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Vähän siistii! Ja sinulla oli vielä yleisöäkin, täytyy nostaa hattua moisesta suoristuksesta.

Mehu kirjoitti...

Hih, no mutta varmasti oli mukavaa hommaa heinätöissä tuo traktorin ajaminen! :) Mahtoivat ne olla salaa kateellisia ketkä olivat työnjaossa joutuneet heinähangon varteen.. ;P

Elina kirjoitti...

Saila: Niin taidan olla... :D Ritarinkannukset ovat kyllä todella upeat ja miten paksut varretkin osaan kasvoi!

Myrsky ja Minna: Kiitos kiitos! Kyllä se ilmeisesti siitä tämänkin taidon kohdalla!

Elina kirjoitti...

Mehu: Olitkin samaan aikaan kommentoimassa... :D Kyllä ne saattoivat ollakin sillä hetkellä kateellisia, mutta kyllä minunkin piti tarttua heinähankoon sitten kuormaa purkaessa :D

Cheri kirjoitti...

Ford-tytöillä on aina kysyntää :)