keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kolmen suklaan juustokakku

Syntymäpäivillä nautittiin kolmen suklaan juustokakkua. Alkuperäinen ohje on peräisin Mau!kas ruokablogi-blogista, johon tein pienen muutoksen.

Kolmen suklaan juustokakku


Tarvikkeet:

1 pötkö Dominoita
50 g rasvaa (leivontamargariinia tai voita)

9 liivatelehteä
3 x 130 g suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
0,5 dl sokeria + n. 2 rkl sokeria
5 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä domino-rasvaseos pohjalle tasaisesti.

Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä.

Vatkaa kerma ja mausta sokerilla (n. 0,5 dl). Sulata suklaat erillisissä kulhoissa ja jaa tuorejuusto tasan niiden kesken, sekoita hyvin. Lisää erikseen sokeria tummaan suklaaseen, mikäli maku on mielestäsi liian tymäkkä. Itse pidän kovasti tummasta suklaasta, mutta tässä maku tuntui oikeastaan hivenen kitkerältä.

Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetken. Sekoita ohuena nauhana jokaisen suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi jokaiseen seokseen osa kermavaahdosta.

Kaada täytteet vuokaan kerroksittain ja anna kerroksen "levätä" jääkaapissa noin 5 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta. Näin kakku saa selkeät kerrokset eivätkä värit sekoitu keskenään.

Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele mieleiseksesi.


3 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Kuulostaa enemmän kuin herkulliselta, nam!

Elina kirjoitti...

Se onkin herkkua, kannattaa kokeilla ohjetta!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä ohje!! :)