torstai 18. lokakuuta 2012

Kalterikuvat vm. 2012


Otsikko kertoneekin jo sen, että tänään oli pitkään ja hartaasti jännitetty lääkäripäivä. Niinpä sullouduimme jälleen koko porukalla autoon ja kurvasimme rokotuksille, tällä kertaa naapurikuntaan. Vaihdoimme paikkaa siksi, että meidän vakkarieläinlääkärimmekin muutti toiselle paikkakunnalle. Joten oikeastaan lääkäri ei vaihtunut mihinkään, vain ja ainoastaan paikkakunta. Ja hyvä niin! Saadaan käydä tutulla lääkärillä, vaikka paikka onkin uusi. Eikä hintakaan painanut pahasti kukkaroa, päinvastoin uudessa firmassa oli vielä hitusen halvempaa kuin edellisessä. Jes!Rokotuksista saimme kolmen vuoden tauon, sillä on epätodennäköistä että lauma kohtaisi lähikontaktissa vieraita kissoja (kissaflunssarokoteen osalta siis se). Mikäli se on sitten jossain välissä todennäköistä, otetaan rokote silloin. Muilta osinhan tosiaan rokotetta ei tarvitse uusia seuraavan kerran kuin vasta 2015. Lääkärissä tulemme kuitenkin edelleenkin käymään vuosittain, terveystarkastuksessa. Voi olla, että ensi vuonna (kissojen ollessa kolme) aloitamme verikoetilaston pitämisen. Eli perusverenkuva sekä munuais- ja maksa-arvot. Niin ollen on sitten vanhempana helpompaa huomata mahdolliset arvojen heilahtelut, kun on olemassa vertailuarvot pidemmältä ajalta. Muuten kenenkään kunnosta ei löytynyt mitään erityistä mainittavaa, kaikki oli ok. Hampaita saisimme tosin harjata aktiivisemmin, ettei tulevaisuudessakaan tulisi ongelmia. Juuri nyt purukalustot ovat tosin vielä hyvässä kunnossa, mutta ovathan kissat toki vielä nuoriakin. Sääli vain, että itse harjaus ei ole kissoista erityisen mukavaa. Ainoa kiva puoli harjauksessa on hammastahna, se maistuisi vaikka koko putkilo kerralla.

Nyt väki on hyvin sänkyvetoista ja uni tuntuu maistuvan. Tiedä vaikka, josko itsekin suuntaisi päivätorkuille...

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi ei! Ai teilläkin tungetaan viattomia luontokappaleita koppaan! Musti sympatiseeraa täysillä.
Voi tuota Esteriä, eikö se olekin Ester-söpönaama noissa ylemmissä kuvissa kopassa oikealla edessä? Se vain on ihan mahdottoman söpö! On ne muutkin, tietenkin, mutta joka kerran Esterin kuvan nähdessäni vingahdan. Sillä vain on sellainen vaikutus ;-)
Hyvä että kaikki sujui mukavasti, toivottavasti kilometrejä ei tullut paljon lisää. Hampaiden pesua saisi meilläkin harrastaa useammin. Itsekin saisin käyttää hammaslankaa useammin! Miten näiden asioiden säännöllinen tekeminen onkin niin haastavaa.

Elina kirjoitti...

Voi Musti, sinuakinko tungetaan viattomana koppaan :(

Esterhän se siinä, aivan oikein nähty! Onneksi matka ei pidentynyt, vaan oikeastaan se lyhentyi vähän yli 20 kilometriä. Siitä asiasta kissat olivat iloisia!

Cheri kirjoitti...

Sisäkissojen riemuja on nuo pitkät rokotusvälit :) Neuvo mua vähän: miten harjaat hampaat? Millä? Mitä hammastahnaa syötät triolle :)? Meillä ei alun kesytysoperaatiossa tullut kuuloonkaan hampaidenhoito-operaatiot. Ihana eläinlääkärimme kuitenkin neuvoi käyttämään ruoan seassa merilevävalmistetta, joka auttaa hampaita pysymään kunnossa sekä kissoilla, että koirilla. Senkin käyttö on nyt jäänyt, mutta ymmärrän, että hampaita pitäisi hoitaa. Miten teidän kissoilta otetaan verinäyte, käykö se ilman rauhoitusta? Minustakin noita veriarvoja olisi hyvä seurata silloin tällöin.

Myrsky kirjoitti...

Punainen kolmikko, kaikki sullottu samaan häkkiin, voi toisia! Meinasin kysyä että oliko painava paketti kantaa, mutta kopassa näytti olevan pyörät alla. Ja hinta oli edullisempi ja automatka lyhyempi! Siis loppu hyvin, kaikki hyvin.

Elina kirjoitti...

Cheri:

Tottahan toki! :)

Meillä on kolmikolle pienet hammasharjat, sormimallit. Se on minusta ihan kätevä, eikä ainakaan vielä olla pidempiä kokeiltukaan. Tahna on Virbacin C.E.T. tahnaa, maultaan kana. Kanatahna maistuisi kaikille ihan vain herkkuna :)

Hampaiden harjaus on kätevä aloittaa painelemalla hampaita ja ikeniä kevyesti harjalla. Kun kissa tottuu siihen, voi tehdä pieniä harjausliikkeitä. Siitä hiljakseltaan sitten lisätään hankauksen kestoa ja laajuutta.

Verikokeet meiltä on onnistunut hirveän hyvin. Fabrizio nukutettiin aikaisemmin, mutta itse pidän sitä lääkärin osaamattomuutena. Vaikka Felix esimerkiksi pelkää lääkärissä, antaa poika ottaa verinäytteen todella helposti. Karva ajellaan tassusta (pieneltä alueelta), iho desinfioidaan ja näyte otetaan. Meillä on kokemusta myös esimerkiksi Esterin virtsanäytteen otosta ihon läpi neulalla (ultran avustuksella), eikä siinäkään tarvittu nukutusta! Felix on myös ehtinyt olemaan useamman kerran tiputuksessa jne. ja aina se on kaikista niistä selvinnyt ilman nukutusta (tai no, siis rauhoitus kai se virallinen termi on). Luotan siis siihen, että kaikilta onnistuisi suurinpiirtein yhtä kivuttomasti tuo näytteenotto :)

Elina kirjoitti...

Myrsky: Painoa paketilla on aina noin 16 kiloa. Asumme kolmannessa kerroksessa eikä meidän talossamme ole hissiä... Joten kantohommiin joutuu aina pyöristä huolimatta! :D

ella kirjoitti...

Uuf - 16 kiloa! Ja minä kun tuskailen jo tuon neljän kilon yksittäispaketin kanssa :D

Mukavaa kuulla, että punatriolla oli asiat hienosti lääkärinkin mukaan :)

Elina kirjoitti...

Ella, siinä saa hyvän syyn treenata punttiksella! :D