maanantai 1. lokakuuta 2012

Syyskuun ruokamietteitä

Syyskuu on taas takanapäin ja on aika laskeskella kissojen ruokakuluja kuukauden ajalta.

Nämä kissojen asennot menevät usein niin hauskoiksi tilannekuviksi, ettei kameraa ehdi pahemmin säädellä.
Tässä Felix istumassa rennosti nojatuolissa.

Kissojen ruokailut koostuivat syyskuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa (vitaminoimaton)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsydänjauhelihaa

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Syyskuun osalta ruokailut menivät samalla tavoin nappiin kuin elokuussakin. Kaikki söivät erityisen tehokkaasti, eikä ruokia joutunut pahemmin hukkaan. Ester ja Magnus aloittivat pienimuotoisen "laihdutuskuurin", eli ruoka-annoksia pienennetään niiltä osin pikkuisen. Siitä syystä päästiin taas hieman entistä alhaisempiin kuluihin. Enkä uskokaan, että Esterille ja Magnukselle tulen enää syöttämäänkään niin "paljoa" ruokaa, hieman vähempikin riittää. Kissat syövät siis periaatteessa kolme kertaa päivässä, Felix neljästi. Aamulla kissat saavat 100 gramman ruokapussin (tai 90g. purkin) jaettuna kolmeen pekkaan. Ester ja Magnus saavat siitä noin 25 grammaa per nenä ja Felix loput 50 grammaa. Tuosta viidestäkymmenestä grammasta muodostuu myös sitten tuo iltapäivän ruokailu Felixin kohdalla. Iltaruoaksi kissat saavat n. 50-100 grammaa raakaa lihaa per nenä (riippuen lihalajista) ja lopuksi aktivointina kourallisen raksuja jaettuna kolmeen pekkaan. Joskus harvoin kissat saavat vielä neljännen märkäruoan illalla, mikäli valvomme erityisen myöhään.

Näillä ruokailuilla kissojen ruokien hinnaksi tuli elokuussa 62,84 euroa. Yhtä kissaa kohden se tekee noin 20,95 euroa. Cystaidien ja vitamiinien kanssa tämä tekee noin 87 euroa.

Halvin - kallein kuukausi:

87e. (syyskuu)
92 e. (elokuu)
106 e. (heinäkuu)
116 e. (kesäkuu)
116 e. (helmikuu, ravintolisien puutteen takia alhaisemmat kulut)
119 e. (toukokuu)
119 e. (huhtikuu)
128 e. (maaliskuu)
139 e. (tammikuu)

Erittäin hyvään suuntaan ollaan siis menossa. Tällä tavalla edettäessä luulen, että talviaikaan päästään ruokien kohdalla noin viidelläkympillä kuussa ja kesäaikaan menee ehkä noin kuusikymmentä euroa. Se ei ole enää todellakaan paha kolmen kissan kohdalta!

Nyt ollaankin taas jo lokakuussa. Eikä tätäkään kulututkielmaa ole jäljellä kuin kolme kuukautta. Aika menee äkkiä!

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Aika todellakin kiitää! Viisi-kuusikymppiä kuussa ei tosiaan ole suuri summa kolmen kissan ruuista. Ei kukaan voi sanoa, että kissa tulisi kalliiksi - no, tulevathan tietenkin eläinlääkärikulut, mutta niitä käyntejä ei toivottavasti paljon tarvita.
Ihana rento-Felix :-)

Paula kirjoitti...

Sinulla onkin tarkka kirjanpito. Se on hyvä, kun on useampi kissa. Aikaisemmin minäkin pidin tarkkaa kirjaa kissojen kuluista, kun niitä oli enimmillään viisi. Eläinlääkärikulut olivat monena vuonna suurin menoerä. Hiekkaan menee myös jonkin verran rahaa ja siinä on kantamista edestakaisin. Pieniä kuluja tulevina kuukausina toivottelen!

Minttu kirjoitti...

Voi kun toinen ottaa rennosti kuvassa. =)

Elina kirjoitti...

Saila: Niin kiitää... Eikä tosiaankaan voi, ruoan osalta. Raakaruokaan kun painottaa, niin kilohinta on halvempi kuin markettiruoissakin! Meillä on vuodessa maksettavana vakuutusmaksut ja tietysti eläinlääkärikulut sekä hiekat, mutta niihinhän tämä "tutkimus" ei liitykään :)

Paula: Ihan mielenkiinnosta aloin pitämään vuoden alusta kirjaa näistä ruoista. Ehkä ensi vuonna pidän kirjaa hiekoista? :)

Minttu: Hyvin rento poika onkin kyseessä :)