tiistai 2. lokakuuta 2012

Uni

Kuten aikaisemmin jo mainitisinkin, osallistuin Punaisen ristin Kontti-tavaratalojen Do It Yourself by Kontti-tuunauskampanjaan. Oppilaitoksemme tuunasi useita huonekaluja, joihin voit tutustua samaisella Facebook-sivuilla.

Työni on nimeltään Uni.Tuolin lähtötilanne oli tällainen:Tuoli on Kontti-tavaratalosta, samaten verhoilussa käytetty kangas.
Suunnittelun lähtökohtana toimi kaunis vaaleanpunainen lakanakangas, jossa on pitsikuviota. Pitsi kunnioittaa vanhaa käsityöperinnettä, vaikka nykyaikainen pitsi tuotetaankin pääsääntöisesti koneellisesti. Pitsi on itsessään kaunis materiaali, jonka avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia ympäröiviä värisävyjä muuttamalla. Herkkien värisävyjen lomassa pitsi on kevyttä, unenomaista ja harsomaista materiaalia, joka johdattaa katselijansa unien ja unelmien valtakuntaan.

Pitsimäinen kuvio tuoliin on toteutettu käyttämällä kakkupaperia sabloonana. Käsittelin kakkupaperin fiksatiivilla estääkseni sen ennenaikaisen vettymisen. Sabloona-aiheita löytyy helposti myös muualta, keskeltä arkielämää. 

Tuoli on käsitelty Osmo Colorin vahoilla, sävyillä helmenharmaa ja valkoinen. Tarkemmat tuunausohjeet ja kuvia muista upeista töistä löytyy myöskin Facebookista.

Unenomaista tiistaita!

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana! Mahtava idis käyttää vanhaa lakanaa verhoiluun. Minusta on jännä lukea, että vahalla voi käsitellä myös kalusteita, en ollut tullut ajatelleeksi. Yllätyin, kun luin sen äskettäin tuolta aiemmasta postauksestasi. Jotenkin en ollut mieltänyt vahoja kalusteisiin, en oikein osaa sanoa miksi. Kuvittelin niitä kai niin kuin pelkästään lattiaan. Oppia ikä kaikki, kiitos uusista ideoista!

Elina kirjoitti...

Saila: Kiitos! Vaha on erittäin hyvä myös huonekaluihin, joten sitä voi kokeilla rohkeasti niihinkin :)

Cheri kirjoitti...

Taitavan ihmisen käsissä voi näköjään mistä tahansa tehdä kauniin. Upea tuoli.

Myrsky kirjoitti...

Tuolissa on kauniit valkoiset yksityiskohdat. Kauniin unenomainen(!) siitä tulikin.

Katjusha kirjoitti...

Upea tuoli Elina, UPEA!!!

Mehu kirjoitti...

VAU, aivan kuin eri tuoli! Mielettömän ihanan olet siitä todellakin saanut! ♥

Z kirjoitti...

Huokailen syvään aina täällä, en vain kissajutuille vaan kyl niin ottaa sydämestä nää toisetkin... Sulla on kiva elämä!

Elina kirjoitti...

Cheri: Kiitoksia! Facebookissa on ohjeet jokaiseen toteutettuun huonekaluun, jotta jokainen voi halutessaan tuunata omansa :)

Myrsky: Kiitos! Työ sai nimensä vasta valmistuttuaan, joten nimi ei ollut tällä kertaa enne :)

Katjusha: Kiitos!!

Mehu: Kiitos! ♥ Onneksi lopputulos on aivan erilainen kuin lähtökohta :D

Z: Kiitos kommentistasi! Aamusella sen luin hymy huulilla :)