keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sataa, sataa ropisee

Lomaviikko alkaa olemaan puolessa välissä ja vettä tulee taivaan täydeltä.

"Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei ole ensinnäkään hullumpaa aikaa. Se on turvaamisen ja huolehtimisen aikaa, se on aikaa jolloin itse kukin kerää talven varalta niin suuria varastoja kuin suinkin. Tuntuu hyvältä kerätä omaisuutensa aivan likelle itseään, koota ajatuksensa ja kääriytyä lämpöönsä ja kaivautua kaikkein perimmäiseen koloon, turvallisuuden keskipisteeseen, missä voi puolustaa kaikkea mikä on tärkeätä ja arvokasta ja ikiomaa."

-Tove Jansson, Muumilaakson Marraskuu


Nyt on erittäin hyvä aika laittaa villasukat jalkoihin ja lukea Tove Janssonin Muumilaakson marraskuu, vaikkei ihan vielä marraskuussa ollakaan. Seurana ehkä kupillinen mustikkaglögiä ja palanen puolukkapiirakkaa. Jos minulla olisi takka, sytyttäisin siihenkin tulet. Nyt on syksyn suuremmat tapahtumat takana ja voi alkaa odottamaan talvea ja joulua hyvillä mielin.Rauhaisaa keskiviikkoiltaa kaikille!


3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta touhulta! Täälläkin vähän talventulostressi helpottaa pikku hiljaa, kun olen saanut ojia kaivettua, niin ei tarvitse pelätä saunan kaatumista vielä tänä talvena, ja ikkuna-aukkoja peitettyä, niin ei tarvitse stressata sateen ja lumen tuiskuamista sisään, ja tänään sain asumistaloni olohuoneen ulkoikkunan lasitettua, niin on jotain toivoa saada sekin paikoilleen ennen talven tuloa. Toistaiseksi yksinkertaisesta ikkunasta vetää aika lailla, joten ihan vielä ei talven kannattaisi tänne päin kurkistaa ;-)
Mutta kummasti helpottaa kaikki tällainen. Luulen, että pidän syksystä ja talvesta enemmän sitten kun ikkunat ja katotkin on korjattu.

Minttu kirjoitti...

Ihanan rauhallinen tunnelma välittyi tekstisi kautta tännekkin. :)

Myrsky kirjoitti...

Mustikkaglögi ja puolukkapiirakka Muumikirjan kera kuulostavat oikein kivalta:)