perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukuun 21: Punasipulihilloke ja aurajuustosinappi


Punasipulihilloke
  • 4-5 punasipulia
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 kanelitanko
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 dl hillosokeria 
Kuori ja leikkaa sipulit ensin puolikkaiksi ja sitten ohuiksi suikaleiksi.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä 10 minuuttia (10 minuuttia lasketaan kiehumisen alkamisesta!).

Poista kanelitanko ja tölkitä hilloke.

Tämä ohje on alunperin Helsingin Sanomien nettisivuilta. Joskus muutama vuosi sitten söin vastaavanlaista hilloa Viikinkiravintola Haraldissa, jonka jälkeen täytyi alkaa metsästämään vastaavaa ohjetta. Tämä hilloke sopii vähän kaikenlaisen ruoan seuraksi - lihalle, kasvisten kera, juustolautaselle... Erittäin hyvää!


Aurajuustoinen sinappi

1  dl  (45 g) sinappijauhetta
1  dl sokeria
2  tl perunajauhoja
1  pussi  (150 g) Aura-murua (tai murenna vastaava määrä aurajuustoa itse)
muna
2  dl ruokakermaa
1/2  dl omenatäysmehua
2  tl valkoviini- tai balsamietikkaa
Sekoita kaikki kuivat ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja lisää sitten loput aineet kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen lähes kiehumispisteeseen, kunnes sinappi sakenee. Tölkitä, jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Tämä sinappi on vastaavasti Valion aurajuustosinappia, jonka ohje julkaistiin muistaakseni vuosi takaperin. Tätä sinappia syödään meillä niin kinkun kuin joulusaunamakkaroidenkin kera.

Molemmat ovat erittäin helppoja ja mukavia viime hetkenkin jouluviemisiä!

2 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Nam! Maukasta joulua teille!

Myrsky kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo aurajuustosinappi!