torstai 30. toukokuuta 2013

Toivottavasti en ole myöhässä

Kasvimaiden suhteen nimittäin. Sairastelukierre on viivästyttänyt mitä suurimmissa määrin kasvimaiden laittamista. Toisaalta ennen vanhaan kasvimaat laitettiin viimeistään juhannukseksi, mutta nykyisin tämä kesä tuntuu laukkaavan sellaista vauhtia että kasvimaiden olisi pitänyt olla valmiina jo viikkoja sitten. Terveisin mittarin ylin luku tänään +29, huh hellettä!


Ainakin itse kukin blogimaailmassakin tuntuu laittaneen kasvimaat kuntoon aikaa sitten! Tuohon minä kuitenkin meinasin kasvimaani pykätä viikonlopun aikana, marjapuskien viereen.


Noh, yrittänyttä ei laiteta. Tänäkään kesänä meillä ei ole omaa pihaa, mutta ehkä ensi vuonna olisi jo puutarha mitä laitella. Nyt laittelen kasveja laatikoihin "mummolassa". Minusta tulee siis laatikkoviljelijä. Toivottavasti edes osittain onnistunut! Ei vieläkään lähellä sitä omavaraisviljelyä, mistä siis "trendikkäästi" haaveilen, mutta askel kerrallaan. Viikonlopun aikana on siis tiedossa vähän rakentelua ja mullassa kuopsuttamista.

Meillä alkoi tänään kesäloma!

6 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Minäkin olen kuullut tuon juhannus-säännön. (Että porkkanat pitää olla maassa siihen mennessä...) Voisin vaikka luvata että ehdit vielä kasvimaan laittamaan. Satoa pääset korjaamaan (ehkä) sitten hieman myöhemmin.

Mukavia hetkiä kasvimaalla, kädet multaan vain!

Mamma N kirjoitti...

Tuskin on liian myöhäistä! Nythän on kuitenkin vielä toukokuu, vaikka viimeistä viedäänkin.

Mehu kirjoitti...

Toisinaanhan tähän aikaan vuodesta on ollut vielä yö-pakkasia, joten et ole liian myöhässä! :D Tuskin syksy kuitenkaan etuajassa tulee, vaikka kesä nyt taisi tullakkin hieman ennen aikojaan.. eli hyvin (sopivasti) on kasviksilla aikaa kasvaa.

Oikein nautinnollista kesälomaa!!! ^^, Ja jospa pääsetkin sitten vaikka loppukesän kukkia istuttamaan omalle pihalle.. ;) Tsemppiä!

AnnaS kirjoitti...

Wanhan kansan perunanistutuspäivä on 6.6. eli hyvin olet aikataulussa. Meillä on kasvilaatikot jo valmiina, mutta siemenet ja taimet kaupassa..

Mukavaa ja aurinkoista lomaa!

Elina kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Helpottavaa kuulla! Toivotaan parasta sadon suhteen :)

Mamma N: Todellakin, pari tuntia ja ollaan virallisesti kesässä!

Mehu: Sitähän minäkin, että vielä ihan sopiva aika on :) Kiitos!! Olisikin ihana päästä oman kodin pihalle laittelemaan vielä kasveja..!

AnnaS: Enpä ole tuota tainnut kuullakaan! Joten hyvin ehtii vielä, niille siemen- ja taimikaupoillekin, sinne minunkin täytyy vielä suunnata... Kiitos! :)

Paula kirjoitti...

En minäkään kasvimaata kovin aikaiseksi saanut, samoihin aikoihin laittelin sitä Koskella kuin sinä. Sain sen valmiiksi vain osittain. Vieläkin on osa siemenistä kylvämättä, mm. nauriit, palsternakat, sokeriherneet ja vahapavut. Aika loppui kesken, kun välillä täytyi tulla kaupunkiin. Jatkan kasvamaan tekoa vasta ensi viikolla, onhan silloinkin vielä "ennen juhannusta".