perjantai 31. toukokuuta 2013

Uusi opittu taito

Nyt se on tehty. Minä nimittäin jouduin opettelemaan ajamaan traktorilla.


Olen kyllä ajatellut, että se olisi hyödyllinen taito osata. En kuitenkaan ajatellut että opettelisin juuri nyt... Ja vielä traktorikärrin kanssa! Kuten kerroinkin, on nyt tiedossa kasvimaan laittoa. Multaa tarvittiin tietenkin melko paljon, joten ainoa vaihtoehto oli lähteä mullan hakuun traktorilla ja vielä itse.

Voi minua...


Ohjeistukseksi sain vain sen, että älä sitten jarruta ilman kytkintä. Öhm? Sitten vain menoksi ja ihme kyllä selvisin vielä ehjänä takaisin! Eikä traktorikaan kaatunut minnekään, vaikka aika monta kertaa saatoin karjua "apua" siellä yksikseni körötellessäni (eikä edes hävetä myöntää, kerran selvisin sieltä vielä takaisinkin!). Olisinpas edes päässyt tasamaalle harjoittelemaan!


Mutta nyt meillä on mullat laatikossa (joka sekin piti kasata tänään, yllä rakennusvaihetta). Tämän sydämentykytyksiä aiheuttaneen tapahtuman lisäksi keräsin ja ryöppäsin nokkosia talven varalle. Raparperitkin päätyivät pakastimeen ja piirakkaan.


Huhhuh. Jalat tuntuvat vieläkin vähän hyytelöltä!

7 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Onnittelut traktoritaidoista. Homma tuli hoidettua, harjoitus tekee mestarin. Olet rohkea kun lähdit yrittämään kylmiltään.

Mamma N kirjoitti...

Reipas olet!

Hienonnäköinen seinä. Upea.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

YES! Hyvä Elina! Mikä traktori oli kyseessä? Oliko iso? Minullakin on samankaltainen kokemus ensimmäisestä kerrasta traktorin kanssa. Kyseessä oli ISO Valtra ja bonuksena viljakuorma perässä... OMG! Kauhunhetkiä siinä tuli koettua, lasti siellä perässä painoi aivan älyttömästi, ajattelin että saanko tämän yhdistelmän edes pysähtymään...

Hyvä että selvisit kunnialla!

Mehu kirjoitti...

Minä olen ajanut traktorilla vain 2 kertaa elämässä ja nekin kerrat koulussa noin 13 vuotta sitten.. x) Ensin oli koulussa harjoittelutunti ja ajoimme pari metriä eteen ja peruutimme samaan paikkaan takaisin. Loppukokeissa piti olla sitten ihan sama homma, mutta kun menin näyttöön.. niin siellä pitikin peruuttaa traktori peräkärrin kanssa semmoisten tikkuje väliin. O.O En vielä tänä päivänäkään ymmärrä miten selvisin siitä!

Tuommoinen mullan haku reissu kuullostaa mukavalle köröttelylle.. JOS saisi tosiaan hieman ensin harjoitella! x) Mutta sitten ensi kerrallahan se onkin jo leppoisaa hommaa, joten sitä odotellessa. ;D

Elina kirjoitti...

Cheri: Katsotaan nyt, minkä verran tulee harjoiteltua vielä tämän jälkeen!

Mamma N: Kiitos! Seinä

Myrsky ja Minna: Kiitos!! Ajoin kahdellakin traktorilla: McCormick International 475 ja Ford 5610 4w. Tuo Ford oli noista huomattavasti isompi ja helpompiajoinen... Minäkin ajattelin alamäkeen mennessä, että päädyn varmasti kaarteessa metsään :D

Mehu: Hui! :O En olisi VARMASTI osunut mihinkään tiettyyn paikkaan :D Katsotaan nyt, milloinka tulee seuraava kerta... :P

Elina kirjoitti...

Jatkoa ja korjausta Mamma N:lle! Syystä tai toisesta teksti oli jäänyt kesken :D Seinä on ehkä noin sata vuotta vanha, sään armoilla kaunistunut nykyiseen ulkoasuunsa :)

Paula kirjoitti...

Minulla ei ole edes ajokorttia joten minä vain ihmettelen ja ihailen kauheeesti niitä jotka uskaltaa ajaa traktorilla. Minulla on vieläkin raparperit maassa Koskella - ja minä Espoossa. Olet kyllä reipas, niin kuin tässä on jo todettukin.