maanantai 3. kesäkuuta 2013

Löytyi!


Nimittäin ne viimeiset taimet, rosmariinia lukuun ottamatta. Luulenpa että amppelitomaatti oli varmaankin hyvä ratkaisu tälle kesälle. Sopivan pieni ja toivottavasti tuottaa jonkin verran satoa. Vanha amppelimansikka oli sen sijaan kuivunut talvehtiessaan kellarissa. En tosin ole niin perehtynyt mansikoihin, että kuinka kauan mansikan voisi edes edellyttää elävän(?). Hankin sitten seuraavaan huusholliin uutta. Basilikat pääsivät kuitenkin salaatin viereen seinustalle ja kasvimäärä alkaa olemaan täysi tämän kesän osalta.


Hautakukatkin tuli hankittua ja laiteltua tänään. Tällä kertaa kaikille haudoille päätyi Tähtisilmää.Lämpötila on ollut edelleenkin suorastaan lamaannuttava. Sisälämpötilakin pyrkii yhtä ylös kuin ulkolämpötila. Tosin juuri nyt ulkona on monta astetta viileämpää kuin sisällä, jossa ollaankin kuin saunassa. Mittarissa nimittäin nököttää +29! Aivan uskomattomat kelit mitä tulee ajankohtaan.Mäkärätkin ovat löytäneet taas tiensä ihmisten ilmoille. Tai ainakin tänään oli ensimmäinen päivä kun niiden olemassaolon muistin (siis huomasin). Vaikka ötökät hyödyllisiä ovatkin, niin puutarha-aikaan niitä ei kauhean paljon ainakaan tällainen tavallinen "kotitarvepuutarhuri" kaipaa!

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Mäkäräisiä ei tosiaan ihminen kaipaa! Täälläpäin on vain hurjasti hyttysiä, tosin joku erittäin pieni ja äkäinen joka ei ollut hyttynen, puri kipeästi nilkkaan tänään.
On teillä hurjat lämpötilat!

Elina kirjoitti...

Täällä mummolassa on ollut niin tuulista, että itikat eivät ole juurikaan olleet vaivoiksi. Lämmintä sen sijaan on kyllä, 0.2 astetta nousi vielä tässä istuessani, varmaan ihan vain kiusaksi!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Pieni tuulevire on plussaa näillä keleillä. Ja muuten, paarmatkin jo pörräävät:(

Mamma N kirjoitti...

Siellä ollaan tosi ahkeria! Öttiäiset saisivat kyllä viihtyä jossain muualla kuin ihmisten ilmoilla!

Elina kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Paarmoja en ole vielä tainnut täällä nähdä, mutta suuri höh ja pöh siitä huolimatta!

Mamma N: Toivottavasti ahkeruus palkitaan jossain vaiheessa? :)