tiistai 5. kesäkuuta 2012

Toukokuun ruokamietteitä

Aika pohtia jälleen ruokailuja toukokuun osalta!Kissojen ruokailut koostuivat maaliskuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimattomia)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Cosma, kana-kananmaksa (vain E-vitamiini)

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsydänjauhelihaa
jänistä

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Toukokuu oli pitkälti normaali ruokailukausi. Siitepölykausi kuitenkin alkoi, ja huomasin Felixin reagoivan koivun siitepölyyn. Noin yhden viikon ajan Felixin syöminen takkuili ja varsinkaan aamuruoka ei meinannut maistua. Näinä päivinä ruokaa meni myös hukkaan jonkin verran, koska yritimme aina uudella ruoalla, jos ruokahalu kuitenkin paranisi. Oksenteluilta kuitenkin vältyttiin ja nyt poika on syönyt jälleen normaalisti. Kuivaruoan päivähinta romahti reilusti, kun ostin vihdoinkin 15 kilon säkin pienten kahden kilon säkkien sijaan. Laskeskelin, että tällä tahdilla meillä pitäisi riittää kuivaruokaa 15 kuukaudeksi, kissat syövät sitä kolmestaan noin kilon kuukaudessa.

Näillä ruokailuilla kissojen ruokakuluiksi tuli toukokuussa  95,63 euroa. Yhtä kissaa kohden tämä tekee noin 31,88 euroa. Cystaidien ja vitamiinien kanssa yhteissumma on noin 119 euroa.

Ruokien ja päivien lukumäärä huomioiden toukokuu on ollut vuoden halvin ruokailukuukausi.

Olen taas miettinyt tuota teollisen ruoan järkevyyttä. Meillä se on melkeinpä elinehto, mutta on ne kyllä aivan järjettömän hintaisia... Yksi 90 g. ruokapurkki maksaa saman verran kuin 300 g. raakaa lihaa! Ja meidän syömämme lihat ovat vielä kalliimmasta päästä, kun Felix ei voi kaikkea syödä. Hupsua.

Palaillaan jälleen asiaan kuukauden kuluttua!

2 kommenttia:

ella kirjoitti...

Hupaisa kuva! Teillä nuo pesuvadit näkyvät olevan melkoisen kovassa (pehmeässä!) käytössä :D

Elina kirjoitti...

On ne! Ja niitä tarvitaan luonnollisesti vielä useita :)