lauantai 16. kesäkuuta 2012

Yksipyöräinen moottoripyörä

Nyt on sekin ihme nähty!
Eikä siinä vehkeessä ole edes jarruja! Vain nuo pätevät jarrutuskengät.


 


Kävin perinnekonepäivillä. Niiden koneiden lisäksi tarjolla oli rompetori ja käsityöläisnäytöksiä. Katselin samalla potentiaalisia entisöinti-kohteita, mutta ainakin osa huonekaluista oli melkoisissa hinnoissa. Joitakin hyviä löytöjä olisi kenties voinut tehdäkin, mutta en lähtenyt liikkeelle ostoaikeissa.

Poljettava sorvi 1930-luvulta oli kyllä erityisen hieno. Minunkin olisi kai tarkoitus opetella sorvaamisen jaloa taitoa syksyllä...

 
Jos autot näyttäisivät edelleenkin tältä, minäkin saattaisin ajaa mielukkaammin!


Päivän kunniaksi onnistuin polttamaan itseni, että osaakin kirveltää! Alkuilta sujuikin sitten pienen rymsteerauksen, siivouksen ja pyykinpesun lomassa. Nyt ajattelin herkutella hieman jäätelöllä...

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi miten tuollaisella upealla autolla olisi ylevää ajaa! Minulla muuten on poljettava sorvi vanhemman taloni vintillä, sen hihna kulkee kattoon asennetun ison pyörän kautta ja sorvi pyörii edelleen, tosin voi olla että joitakin osia koneesta puuttuu (en ole yrittänyt sorvata sillä! Vintiltä puuttuu myös kunnollinen lattia).
Kivan näköinen tapahtuma. Vanha on nykyään todella korkeissa hinnoissa.

Elina kirjoitti...

Oi, oma poljettava sorvi! Kuulostaapa mahtavalta.

Tuollainen auto taitaisi olla minulle omiaan. Vauhti olisi hidas ja ulkonäkö komea :D

Myrsky kirjoitti...

Wanhan ajan vehkeissä on ollut tyyliä. Olisiko hieman siistiä ajella tuommoisella henkilöautolla? Tai hypätä tuommoisen linja-auton kyytiin.

Elina kirjoitti...

Olisi TOSI siistiä!!