lauantai 29. syyskuuta 2012

Keskeneräisyyksiä ja lahjoitus

Pitkästä aikaa ajattelin näyttää teille, että mitä puuhailen tällä hetkellä koulussa.Kaikista akuuteimpana työnä minulla on juuri tällä hetkellä kuusi valkoista, koivupuista ruokapöydän tuolia. Vanha maali oli rapistunut jo melkoisesti, joten tuoleista poistetaan vanhat maalit, ne hiotaan ja vahataan Osmo Colorin peittävällä valkoisella vahalla.


Jotta tulos on varmasti peittävä, vahaa levitetään useampi kerros. Viimeiseksi levitetään vielä kirkas vaha.Muita, ei aivan niin kiireisiä töitä minulla on jokunen. Kuviin saakka pääsivät pieni k-tuoli ja pikkupöydän runko. Pikkupöytään olen tehnyt uuden kansilevyn ja väliin täytyisi tehdä myöskin taso. Hommaa hankaloittaa hieman se, ettei pöytä ole täysin symmetrinen eikä välitasoakaan saa paikoilleen rikkomatta entistä rakennetta (kokeiltu on). Koskapa uusia osasia tulee jo nytkin melkoisesti, olen päätynyt tekemään välitason puolikuun muotoisista osista. Niin saadaan säästettyä edes osa vanhoista rakenteista.

Kuvista puuttuvat kummitätini k-tuoli ja vanha arkku, jonka sain lahjoituksena. Puusepäntunneilla (joita valitettavasti on jo huomattavasti vähemmän kuin viime talvena) opetellaan tällä hetkellä sorvaamaan.

Sitten toiseen ja viimeisimpään saamaani lahjoitukseen:


Kyseessä on kaunis uusrokokoo-tuoli. Osastomme sai lahjoituksena suuren erän huonekaluja ja laitoimme pystyyn arpajaiset. Valitettavasti onni ei suosinut minua laisinkaan, mutta koska olin ehtinyt huokailla tämän kyseisen yksilön perään, antoi kyseisen tuolin voittaja tämän minulle!

Uskomatonta, en voi sanoa muuta kuin kiitoksia kiitoksien perään!


Koska minulla on jo toinenkin uusrokokoo-huonekalu, viime keväänä esittelemäni sohva, ajattelin tehdä näistä hivenen mätsäävät. Samanlainen kangas siis molempiin, josko ne joskus pääsevät samaan tilaan. Ei meillä toisaalta olisi oikein tilaa näille huonekaluille, mutta minkäs teet... Tämä tulee ainakin makuuhuoneeseen, jossa on tällä hetkellä talonpoikaisantiikkia, pieni kaappi 1900-luvun alkupuolelta ja chippendalea (unohtamatta toki nykyaikaakaan..). Chippendalelle mietitään ehkä sitten toinen paikka. Kaikki on iloisessa sekamelskassa keskenään.

Mukavaa lauantaipäivää kaikille!

6 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Vau, mahtavia projekteja! Ihania huonekaluja. Mukavaa lauantain jatkoa!

Myrsky kirjoitti...

Hei, tosi kiva ele voittajalta:) Tuoli pääsi hyvää kotiin!

Paula kirjoitti...

Aikamoisia haasteita. Tuon vanhan punaisen nojatuolin kunnostaminen näyttää tosi isolta työltä, mutta lopputulos on siinäkin varmaan hieno. Hienoa, että vaikket voittanutkaan mielituoliasi, sait sen kuitenkin.

Cheri kirjoitti...

Sinulla on kyllä mielenkiintoinen ja hyödyllinen koulutus. Upea rokokootuoli, onneksi se päätyi sinulle.

katakos kirjoitti...

Hei! Olen juuri purkanut elämäni ensimmäisen k-tuolin! Toivon lisää tällaisia entisöinti- postauksia ja tuunausjuttuja. Aikani olen blogistania kahlannut, ja kaivannut niitä. :)

Elina kirjoitti...

Riikka Sinikka: Kiitos!

Myrsky: Toivotaan parasta, en ole vielä kovinkaan harjaantunut joustimien kanssa :D

Paula: Tuoli työvaiheineen ilmestyy myös aikanaan tänne blogiin :)

Cheri: Toivottavasti työtä riittää tulevaisuudessakin!

Katakos: Oo, onnea projektiin! Näitä juttuja on luvassa jatkossakin :)