lauantai 14. huhtikuuta 2012

Juuresnyytit

Terveisiä harmaasta ja sateisesta säästä!

Tällainen sää oli mitä omiaan kirpputoripäivälle, joten seitsemän jälkeen alkoikin hurja hinnoittelu ja tavaroiden läpikäyminen. Useampi tunti upposi projektiin, joten toivotaan että tavara menee kaupaksi!

Sateinen päivä olikin oikein omiaan hitaasti valmistetulle uuniruoalle. Näitä erittäin yksinkertaisia juuresnyyttejä olen tehnyt useammin mökillä grillissä, mutta kyllä tämä hyvin onnistuu tavallisessa uunissakin.

Juuresnyytit

Tarvikkeet yhdelle henkilölle kokonaista ateriaa varten, lisukeruokana ohjetta voi pienentää oman harkinnan mukaan.

2 keskikokoista esikeitettyä punajuurta
100 g lanttua
1 (puna)sipuli
(juuriselleriä)
Valio yrtit-tuorejuustoa
hunajaa, suolaa ja pippuria

Kuutioi punajuuret, lanttu ja sipuli. Laita kuutiot folion päälle, mausta ja lisää tuorejuusto. Muotoile foliosta nyytti ja paista 200 asteessa noin tunti. Nyyteistä valuvaa nestettä kannattanee varoa, nyytit on hyvä pitää pellin päällä ettei uuni sotkeudu!
Nyytit ovat hyviä sellaisinaan, lihan tai salaatin seuralaisina.Illan olen virkkaillut tossuja uudella ohjeella. Pohjat alkavat olemaan nyt valmiit, joten pääsen huomenna kokeilemaan päällikappaleiden tekemistä. Vaikka aika yksinkertainen ohje onkin kyseessä, niin siitä huolimatta sain purkaa ensimmäisen pohjan pariin otteeseen ennenkuin tajusin jutun juonen!


2 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Juuri tuollaisia tossuja äiti ja mummi teki. Eikö jatkukin tuosta reuna suoraan ilman lisäyksiä, ja päällipuoli u-muotoisesti silmukoita vähentäen? Ne kulki nimellä "doijor" ruotsinkielinen murresana töppösille. Suomeksi kai sitten doijat? :D

Elina kirjoitti...

Päällikappale on kyllä erillinen, mutta juurikin u-muotoinen ja silmukat siinäkin vähenevät jossakin määrin. Doijat onkin hauska nimitys! :)