maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ruoka-pääsiäinen

Pääsiäinen on minulle myös yksi vuoden ruokajuhlista, aika jolloin syödään useampana päivänä hyvin ja ehkä vähän paremmin kuin tavallisena arkena.

Pitkäperjantain ruokapöytä.
Ruokana paistettua lohta, aurajuustokermaperunoita, kananmunia, tomaattia ja fetaa salaattipedillä ja kermaviilikastiketta. Jälkiruokana mämmiä kermavaahdon kera.

Ensimmäisen pääsiäispäivän ruokapöytä.
Ruokana lammasta, perunamuusia, kananmunia, musteherukka-punaviinikastiketta, minttuhyytelöä ja caesar-salaattia. Jälkiruokana hedelmärahkaa.

Toisen pääsiäispäivän ruokapöytä.
Ruokana kanansiipiä, riisiä ja salaattia.
Lisänä edellisten päivien rippeet ja jälkiruokana mämmiä.

Pääsiäisen aikaan syötiin myös lohivoileipäkakkua ja juustokakkuja. Unohtamatta tietenkään perinteisiä lusikkaleipiä tai kahvipöydän uutta tuttavuutta, sitruunapiirasta.


Nyt kelpaa taas sulatella näitä herkkuja...

3 kommenttia:

Naukulan Mamma kirjoitti...

Hyvä ruoka - parempi mieli! (Siinä lauseessa kyllä on kaikki kiteytynyt kohdalleen)

Paula kirjoitti...

Onpas herkkuja ja ihania kattauksia, siis myös silmänruokaa.

Elina kirjoitti...

Naukulan Mamma, sanopa muuta! Kuka sen onkaan keksinyt, on ollut varsinainen nero!

Paula, kiitos! Joskus on mukava panostaa myös kattaukseen :)