maanantai 2. huhtikuuta 2012

Maaliskuun ruokamietteitä

Maaliskuu on taas takanapäin ja on jälleen aika kirjailla ylös kissojen kuluja.

Kissojen ruokailut koostuivat maaliskuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimattomia)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Cosma, kana-kananmaksa ja kana-viiriäisenmuna (vain E-vitamiini)

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsuikaleita ja -sydänjauhelihaa
jänistä
teertä
hirveä

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Maaliskuussakaan ei uutta tämän taivaan alla. Felix on syönyt normaalisti eikä huonoja ruokapäiviä ole ollut tammikuun jälkeen laisinkaan. Kissat saivat herkkuaan hirvenlihaa parina päivänä ja tulimme yhteistuumin tulokseen, että sitä on koetettava hankkia ensi syksynä keinolla millä tahansa! Harmikseni huomasin ostamieni lihojen kallistuneen muutamalla eurolla per laatikko. Juuri kun ehdin viime kuussa iloita halvemmista kilohinnoista suuremman laatikon kohdalla, nousivatkin hinnat sen verran että hinnat ovatkin melkein hivenen aiempaa korkeammat... Kissat pistivät suuren protestin pystyyn muutamien lihojen kohdalla, joten luovutin niiden kohdalta kokonaan. Tälle listalle päätyivät poro, lammas ja possunjauheliha. Possunsydänjauhelihaa meidän väki söisi sensijaan vaikka jokaisella ruokailulla... Ja olenkin huomannut, että semmoinen kymmenen kilon laatikko katoaa jonnekin aika äkkiä ;)

Näillä eväillä kissojen ruokakulujen yhteissummaksi tuli maaliskuussa 104,74 e. Yhtä kissaa kohden tämä tekee 34,91 e. Vitamiinien ja Cystaidin kanssa kokonaissumma on n. 128 euroa.

Hiekoista olen maininnut sekä tammikuussa että helmikuussa, eikä niitä ole vieläkään tarvinnut hankkia lisää. Huhtikuun aikana hiekkavarastoa täytynee kuitenkin täydentää. Ruokien suhteen maaliskuu oli halvin kuukausi tänä vuonna.

Palaillaan jälleen näissä merkeissä kuukauden kuluttua!

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Possunsydänjauheliha kuulostaa siltä, että se maistuisi täälläkin!

Paula kirjoitti...

Hienoa että Felix on pitkään voinut hyvin ja vointi on ilmeisesti stabilisoitunut hyväksi. Onnea siitä Felixille ja teille muille.