perjantai 27. huhtikuuta 2012

Lisää ensiavusta


Niin, mikäs se komeileekaan kuvassa?!

No, ei voi mitään - "onneksi" tämä kissojen hieno ensiapulaukku on mallia mini... Miksi kissat eivät muka tarvitsisi normaalikokoista ensiapupakkausta?

Kyselitte edellisen kirjoituksen kommenteissa mitä ensiapupakkaus sisältää, joten tässä on molempien pakkausten sisällysluettelo:

Lemmikin ensiapulaukku (punainen):

Ensiapuside, pieni 1 kpl
Punkkipihdit 1 kpl
Lämpöpeite 1 kpl
Haavapyyhkeet 4 kpl
Silmähuuhde 1 kpl
Kertakäyttökäsineet 1 kpl
Pinsetit 1 kpl


Kissan mini ensiapupakkaus (sininen):

Sideharsorulla 1 kpl
Haavapyyhkeet 2 kpl
Kertakäyttökäsineet 1 kpl
Pinsetit 1 kpl

Punkkipihtejä ja pinsettejä meillä on vaikka muille jakaa, mutta erityisesti tuo lämpöpeite, pikkuinen silmähuuhde ja erilaiset sidetarpeet ovat hyvä hankinta.


On meillä ensiaputavaraa tietenkin muutakin. Kotona kissojen tavaroille on oma laatikkonsa, jossa tärkeimpänä varmaankin loishäätöön tarkoitetut lääkkeet, silmähuuhde, lääkehiili, Attapectin, maitohappobakteerivalmisteet ja hoitoravintolisät. Hoitoravintolisiä meillä on tällä hetkellä NutriPlus ja Canikur, mutta kumpikaan niistä ei sovi Felixille. Normaalisti meillä onkin ollut CarnivoreCarea Felixiä varten, mutta siinä on suhteellisen lyhyt säilyvyysaika joten sitä meillä ei ole ollut hetkeen varalla. Pieni pussukka on suhteellisen kallista, hiukan päälle 20 euroa, mutta on se aika hyvää tavaraakin. Tarvikelaatikossa on myös iso kasa ruiskuja, lähinnä Felixiä varten.

Yksi hyvä lisä hoitotarvikkeiden rinnalle on viime vuonna hankkimani Sari Haikan Kissan uusi kotilääkäri (Gummerus):


Minulla on myös Haikan aikaisemmin julkaisema Kissan kotilääkäri-teos, mutta se on pieni vihkonen verrattuna tähän opukseen. Olin hyvin tyytyväinen kun tämä kirja julkaistiin, sillä ensimmäistä kertaa kissojen terveystietoa on saatavana suomalaisesta lähteestä. En tietenkään tarkoita sitä, että ulkomaiset julkaisut olisivat huonoja tai puutteellisia, mutta muutama asia näyttää silti olevan toisin. Moni ulkomainen kirja myös keskittyy lähinnä ensiapu-tapauksiin, mutta tässä teoksessa käsitellään kaikkia terveysasioita laajasti.

Suosittelen!


9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä! Minullakin on vain Kissan kotilääkäri. Ja tästä tuli myös mieleen tarkistaa lääkekaapin sisältö. Punkkilitkua taitaa vielä olla, sitä pitääkin heti laittaa, kun poistin tänään Ransusta jo kaksi punkkia. Silmähuuhdetta ainakin pitää hankkia, vaikka hätätapauksessa olen käyttänyt samaa boorivettä kuin ihmisillekin, kai sekin käy.

Myrsky kirjoitti...

Kiitos kun kerroit EA-paketin sisällöstä!
Minultakin löytyy kotoa yksi "yleispätevä kotieläinlääkärikirja kissoille", mutta tuo uusi saattaisi olla parempi.

Cheri kirjoitti...

Kiitos kaikista hyvistä tiedoista. Kaikkea muuta taitaa meillä ollakin, mutta silmähuuhdetta täytyy hankkia. Minusta tärkeää on kipulääke, jonka hankin eläinlääkäriltä. Siitä on ollut turvaa kun kipu on iskenyt yöllä, kissa on rauhoittunut ja saanut nukuttua aamuun.

Elina kirjoitti...

Saila, käsittääkseni boorivesi käy ihan siinä missä muutkin silmähuuhteet. Näin muistelisin joskus lukeneeni?

Myrsky, mikä kirja se on?

Cheri, mitä särkylääkettä teillä on?

Meilläkin on esimerkiksi tuota Metacamia, mutta itse en uskalla oikein antaa ilman tutkimuksia särkylääkkeitä kissoille (Felixille ne eivät edes oikein käy). Kun kissoilla on niin herkästi maksa- ja munuaisvaivoja ja niiden kanssa saattaa tulla paha reaktio särkylääkkeestä.

Tottahan meillä on muutakin tarpeistoa, esimerkiksi parafiiniöljyä (jonka mamma käyttää toisinaan huonekaluihin) ja erilaisia muitakin troppeja. Korvahuuhde meiltä sen sijaan puuttuu ihan kokonaan, täytyykin laittaa ostoslistalle!

Saila kirjoitti...

Ai niin, sait mut muistamaan, että ensimmäisen kerran hankin boorivettä Viljon vuotavia silmiä varten ja sittemmin huomasin, että se käy myös ihmisille :-D Meillä on yhteisessä lääkekaapissa kaikki muutenkin, kissapojilla ja mulla.

Elina kirjoitti...

No niin, sehän kävi sitten hyvin! Molempi parempi :D

Sonja kirjoitti...

Mulla on toi sama lääkärikirja ja tykkään kyllä kovasti :)

Cheri kirjoitti...

Eläinlääkäriltä sain Metacam kipulääkettä. Lääke säilyy avattuna vain puoli vuotta ja pakkauksessa lukee: krooniset luusto-lihassairaudet. Mukana on annosteluruisku.

Elina kirjoitti...

Sonja, kiva kuulla! On kyllä ollut meillä ahkerassa luvussa.

Cheri, ahaa! Metacamin säilytysohjeissa ei kuitenkaan mainita jääkaappisäilytystä, onko se jokin erityisohje? Meillä se on ollut ihan vain huoneenlämmössä ja netin sisällysluettelon mukaan säilyisi vain 28 päivää avattuna. Täytyypä tarkistaa mitä omassa putelissa mainitaan, tai siis ohjeissa. Meidän avaamaton puteli on vuodelta 2010, eli vielä pitäisi olla kai älyissään. En kuitenkaan enää uskalla antaa sitä ilman lääkärin määräystä / tutkimuksia :(