torstai 21. maaliskuuta 2013

Keittiössä tuoksuu tuore leipä... ♥


Vaikka torstai on minun siivouspäiväni, ehdin kuitenkin leipomaan focacciaa illan kähmässä. Koti tuntuu todella kodilta, kun keittiössä tuoksuu tuore leipä!



Focaccia

4½ dl vettä
20-25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
10-11 dl vehnäjauhoja
pieni hyppysellinen suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot sekä suola ja lisää öljy, vaivaa hyvin. Taputtele pintaan öljyä ja anna kohota.

Öljyä leivinpaperi, muotoile taikina pellille, öljyä pinta ja anna jälleen kohota. Lisää päälle esimerkiksi oliiveja, kirsikkatomaattia ja timjamia. Mausta meri- tai sormisuolalla. Pirskota pintaan hieman vettä ennen paistamista. Paista n. 200 asteessa 25-35 minuuttia.


Tarjoa leipä esimerkiksi oliiviöljyn kanssa. Herkkua!

7 kommenttia:

Mehu kirjoitti...

Sinun blogia ei saisi lukea silloin kun on nälkä!!! x) *hih*

Saila kirjoitti...

Samaa mieltä ylläolevan kommentoijan kanssa! Onneksi juuri nyt sattuu olemaan gouda-ruisleipä ja vähän salamia tässä vasemman käden ulottuvilla, muuten tulisi hirmuinen syömähimo!
Focaccia on aina hyvää, mutta tuo sinun versiosi näyttää luksusversiolta! Todella kaunista leipää!

AnnaS kirjoitti...

Herkullisen näköiset leivät; nälkähän tässä tulee :)

Cheri kirjoitti...

Nami, täytyykin muistaa hiiva kun käyn kaupassa. Ja se leipomusten tuoksu, siitä tulee niin kodikas olo.

Myrsky kirjoitti...

Mikään ei voita sitä tuoksua kun kotona tuoksuu vastaleivottu leipä tai pulla!

Elina kirjoitti...

Mehu: Täytyisiköhän laittaa varoitus, että luettava eväiden seurassa... :D

Saila: Nam, kuulostaa herrrkulliselta!

AnnaS: Kiitos! :)

Cheri: Leivontailoa!

Myrsky: Ei voitakaan! :)

Sanna kirjoitti...

Tein joskus vastaavaa, mut se oli jotenkin liian kuiva - pitääpä testata tämä ohje :)