lauantai 9. maaliskuuta 2013

Remontin lopputulos

Keittiön pienimuotoinen remontti saatiin päätökseen loman aikana. Ei meillä sen suurempia remontoitu kuin keittiön välitilan laatoitus, mutta riitti siinäkin hommaa. Itse pääsin opettelemaan myös saumausta, joten saan syyttää vain itseäni mikäli saumaukset ovat huonot!Entisiä laattoja ei poistettu tällä kertaa laisinkaan. Kyselyideni ja tutkailujeni pohjalta päädyin tähän lopputulokseen, eikä konsultoimani ammattilainenkaan tyrmännyt ajatusta ollenkaan. Laatat ja saumat pestiin hyvin puhtaaksi liasta ja rasvasta, minkä jälkeen laattojen lasitus hiottiin rikki. Sen jälkeen laatoitus sujuikin ihan perinteiseen malliin.
Laattojen väriksi valitsin mustan, ihan käytännön syistä ja se miellyttää omaa silmääni keittiössä. Musta sopii myös hyvin valkoisen pariksi ja luo selkeyttä tilaan. Entinen laatoitus oli kyllä siisti, muttei ihan minunlaiseni eivätkä väritkään mätsänneet. Näissä mustissa laatoissa on myös hieman eläväisyyttä vaikkei sitä äkkiseltään huomaakaan, sillä ne eivät ole täysin tasaiset. Saumauslaasti ja silikonikin ovat sävyiltään mustat.


Nyt tekisi mieli vaihtaa tuo liesi. Sekin on kyllä ihan siisti ja toimiva peli, mutta mieleni tekisi niin kovasti keraamista liesitasoa. Myös uutta, keittiöön sopivaa mattoa olen etsinyt varmaan jo vuoden. Verhotkin täytyisi päivittää, sillä laitoin syksyllä vanhat siniset verhot eteenpäin. Tarkoitukseni oli ostaa vaaleaa runo-kangasta verhokankaaksi, muttei sitä sitten lopulta tullutkaan meidän kangaskauppaan. Jokin vastaavanlainen kangas olisi kuitenkin hakusessa.


Jotenkin nuo remontit saavat aina kaipaamaan kaikenlaista uutta! Vaikka pääosin olenkin ihan tyytyväinen meidän kotiin, pienet muutokset (kohti parempaa) pyörivät aina mielessä.

Oikein mukavaa lauantaipäivää kaikille!

4 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Tyylikkäät laatat valitsit. Oikein onnistunut lopputulos.

Mamma N kirjoitti...

Hyvä lopputulos! Ja noin se juuri menee, kun on rempannut jonkun paikan tulee heti uusia kunnostuksen-/hankinnankohteita mieleen.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Hienot laatat! :)

Kartanonrouva Elise kirjoitti...

Ai kuinka hieno ja tyylikäs valinta tuo musta! Tykkään :)