lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lueskeltavaa

Sairaana ollessa ei hirveän paljon jaksa puuhastella. Nyt olenkin ollut sen verran voimaton, että käsitöidenkin näpertäminen on ollut liikaa. Eritoten yöaikaan on kuitenkin tuntunut erityisen toimettomalta, kun yskä ei edelleenkään hellitä ennen aamuyötä (olen yhdeksättä päivää sairaana). Yksi vaihtoehto onkin ollut lukeminen, sekin pätkittäisesti. Siispä minulla on ollut kolmenlaista kirjallisuutta sängyn vierellä: ns. tietokirjallisuutta (eli käsityö- ja puutarhakirjoja jne.), englanninkielistä scifiä ja suomalaisia historiallisia romaaneja.


Saaripalstan Sailan kirja Puutarha laatikoissa kotiutui tänne alkuviikosta. Kirja on erittäin oiva senkin takia, että olen suunnitellut kovasti kohopenkkien laittamista. En ole kovinkaan kummoinen viljelijä, joten tällaisista kirjoista on enemmän kuin hyötyä minulle! Lisäksi kirja on täynnä toinen toistaan kauniimpia kuvia.


Toinen samassa paketissa saapunut kirja on Nicola Gouldsmithin ja Jacqueline Mannin Löydä perinteiset kädentaidot - Luo, tuunaa ja kierrätä. Tässä kirjassa erityisen kiinnostavaa on ollut saippua- ja kasvivärjäysosio. Myös tietolaatikko saippuan myynnin tarkoista ehdoista oli erityisen mielenkiintoinen, sillä en olisi koskaan osannut ajatella, että kotikutoisista saippuoistakin täytyisi tehdä turvallisuusarviointi ja rekisteriin ilmoittautuminen mikäli niitä aikoo myydä. Myyminen koskee myös esimerkiksi ystäväpiirissäkin tapahtuvaa myyntiä. Saippuan valmistaminen on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta myyminen kuulostaa jo astetta hankalammalta...


Kari Finngaardin, Gudrun Ulltveitin ja Kari Renbergin kirja Syksyn makuja on parin viikon takainen löytöni paikallisen kirjakaupan super-alesta. Uskon että esimerkiksi kotikutoiset Päärynät inkivääriliemessä hakkaavat kaupan säilykepäärynät mennen tullen. Tai miltä kuulostavat Säilötyt kantarellit, Inkiväärinmakuinen vihanneschutney tahi marinoidut valkosipulit? Tämä kirjaa saa kaipaamaan syksyä, vaikkei kevätkään ole päässyt kunnolla alkuun!


Sitten vähän tätä kevyempää lukemista: Iisalmen sekku ja muita kertomuksia sekä Rakas Henrietta Kaari Utriolta. Molemmat joskus antikvariaateista metsästettyjä ja lahjaksi saatuja. Jo useampaan kertaan luettujakin, mutta jokseenkin kaipasin välillä näitä keveitä epookkikomedioita. Seuranaan Holly Scottin & Jaimie Duncanin Hydra sekä Tim Waggonerin Valhalla.

Melko erilaisia teoksia, mut ah kaikki yhtä koukuttavia!

6 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Mielenkiintoisia! Päärynät inkivääriliemessä vaikuttavat kyllä herkullisilta.

Toivottavasti paranet pian, tuo käy kyllä voimille! Tsemppiä.

Myrsky kirjoitti...

Sairastaminen ei ole kivaa. Onneksi sinulla on kuitenkin kirjoja jos vain jaksat lukea.

Parempaa vointia!

Elina kirjoitti...

Mamma N: Niin ne vaikuttavat minunkin mielestä, siihen jos vielä vaikka vaniljajäätelöä iskisi kylkeen, voisi olla aika mainiota! Kiitokset :)

Myrsky: Eihän se ole ja onneksi on! Puolet antibioottikuurista syöty eikä vielä tunnu hirveän hurrattavalta... Kiitos!

Mehu kirjoitti...

Vaikken itse ole niin ruoanlaittaja, niin tuo "Syksyn makuja" oli täällä jotenkin niin ihana syksyinen tuulahdus.. tämmöiselle kevät ja kesä kammoiselle kuin minä. ;)

Toivottavasti alat pian toipumaan ikävästä taudista ja pääset ulos nautiskelemaan auringossa kimaltelevista hangista! ♥ *hali*

Zepa kirjoitti...

Sailan kirja on tulossa mullekin kirjastosta ensi viikolla.

Paranemissäteitä...

Elina kirjoitti...

Mehu: Pitäähän sitä vähän syksynkin olemassa olosta muistutella :D Ja juuri nyt tuntuu siltä, että hanget ehtivät sulaa ennen kuin pääsen ulos...

Zepa: Kiitos! Lukuiloa :)