lauantai 15. syyskuuta 2012

Sata päivää jouluun

Vastaus edellisen postauksen kysymykseen on tietenkin otsikossa esiintyvä tosiasia: Tänään juhlitaan 100 päivää jouluun-päivää!


Aloitin juhlinnan jo eilen järjestämällä etukäteisjuhlat koulun taukohuoneeseen. Vein tarjolle esittelemääni punasipuli-aurapiirakkaa, mokkapaloja, pipareita, konvehteja ja glögiä. Hyvin kelpasivat jo ennen varsinaista Satas-päivääkin!


Meilläkin on tälle päivälle ihan erityistä ja jouluista ohjelmaa. Alunperin minun oli tarkoitus lähteä tänään Habitareen ja samalla kertaa katsastamaan myös uusia kangasmallistoja jne. Orientille, mutta koskapa olo on edelleen hieman puolikuntoinen ja matka olisi kuitenkin kestänyt melkein kaksi kellonympärystä, päätin jättää lähtemättä. Siispä järjestämme omaa ohjelmaa!


 


Kävimme iltapäivällä paistamassa makkarat kodalla ja askartelin sammalpalloja. Varsinaiseksi ruoaksi keitimme riisipuuroa ja rusinasoppaa, eikä illan evästystäkään toki sovi unohtaa: leivoin tuota samaista punasipuli-sinihomejuustopiirakkaa tällekin päivälle ja keitin punasipulihilloa. Näinpä illalla on tarjolla näitä herkkuja glögin, pipareiden, pienimuotoisen juustolautasen ja suklaan kera. Illan ohjelmistoon kuuluu myös ulkosaunassa kylpemistä, ensimmäisten piha(joulu)valojen sytyttäminen, lyhtykynttilät, jouluinen elokuva ja hiven joulumusiikkiakin.

  Joulu tulee!

6 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

No niinpä! Olen joissain blogeissa nähnyt laskureita mitkä kertovat kuinka monta päivää jouluun/juhannukseen on. Riisipuuro on hyvää (mummin keittämä on parasta) sitä voi(si) syödä muulloinkin kuin jouluna.

Mehu kirjoitti...

No nyt nolottaa vielä enemmän, olisihan minun pitänyt tuommoinen asia tietää!!! ó.ò

No mutta, teillä onkin ollut oikein mukavat pikkujoulutunnelmat siellä sitten! ♥

Paula kirjoitti...

Tämä on tämän syksyn ensimmäinen näkemäni joulupostaus, tai siis pikkujoulupostaus. Minulle tuleva joulu on erikoinen, koska silloin minun pitäisi jo olla vapaaherra eli -rouva (jäämässä eläkkeelle). Hyvää joulun odotusta!

Myrsky ja Tuisku kirjoitti...

Myrsky: Jeeee! Joulu!!! Jeee! Sillon saa lahjoja. Viimeks sain ison nallen.

Tuisku: Joulu? Onks se jotain syätävää? Jos on, niin mäkin tykkään joulusta.

Mamma N kirjoitti...

Noilla herkuilla on varmasti vietetty tosi onnistunutta joulukauden avajaista!

Elina kirjoitti...

Myrsky: Mummon tekemänä puuro on varmasti ihan erityistä! Meillä syödään puuroa muulloinkin, jouluna se on sitten joulupuuroa.

Mehu: Älä huoli, ensi vuonna sitten..? :D

Paula: Minulla on taas päinvastainen tilanne, sillä olen ollut nyt monta talvea kotona ja nyt useamman vuoden jälkeen joulu on vain lyhyt lomapätkänen.

Myrsky ja Tuisku, tai siis lähinnä Tuisku: On se myös syötävää!

Mamma N: Kyllä, oli oikein onnistuneet juhlat!