Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä minua ei pahemmin nukuttanut, joten leivoin vielä kolmenkin aikaan. Mikäpäs siinä, yöaikaan kaikki tuntuu onnistuvan hippusen paremmin, ainakin yleensä. Olin jotakuinkin parantunut (so not, sanoi kuitenki lääkäri toissailtana, kun käväisin päivystyksessä, ja lätkäisi kymmenen päivän lääkekuurin syötäväksi) ja muutenkin tykkäilen kovasti toisille kokkaamisesta. Aamulla talossa leijui mukava yrttisämpylöiden tuoksu :)
Tässäpä tällä kertaa pidemmittä puheitta pieniä maistiaisia sunnuntailta (kaikesta en ehtinyt kuvaa ottamaan);
(mokoma salaatinkastikepullo pilaa koko tunnelman... eikä kukaan edes käyttänyt sitä)
Kermasuklaaleivokset ennen paistamista
1 dl sokeria
1 1/4 vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
25 g voita
1 muna kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia (koska minulta ei moista löytynyt, korvasin sen vaniljasokerilla)
tomusokeria
Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, suola ja voi sähkövatkaimella. Lisää muna ja vaniljasokeri (itse lisäsin tässä vaiheessa n. 1½ rkl vettä myös) ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin joksikin aikaa, mutta korkeintaan noin puoleksi tunniksi.
Pyörittele noin saksanpähkinän kokoisia pallosia ja pyörittele ne tomusokerissa. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä reilu väli, sillä keksit leviävät. Paista 180-asteisessa uusissa n. 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri jähmettyneet. Siirrä jäähtymään ja koristele tomusokerilla.
Alkuperäinen ohje on kirjasta Suklaa -365 vastustamatonta makuelämystä, jota olen ihan hivenen muokannut.
Suosittelen kokeilemaan!
Keksit paistamisen jälkeen ilman tomusokerihuntua
1 1/4 vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
25 g voita
1 muna kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljaesanssia (koska minulta ei moista löytynyt, korvasin sen vaniljasokerilla)
tomusokeria
Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, suola ja voi sähkövatkaimella. Lisää muna ja vaniljasokeri (itse lisäsin tässä vaiheessa n. 1½ rkl vettä myös) ja vatkaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin joksikin aikaa, mutta korkeintaan noin puoleksi tunniksi.
Pyörittele noin saksanpähkinän kokoisia pallosia ja pyörittele ne tomusokerissa. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä reilu väli, sillä keksit leviävät. Paista 180-asteisessa uusissa n. 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat juuri jähmettyneet. Siirrä jäähtymään ja koristele tomusokerilla.
Alkuperäinen ohje on kirjasta Suklaa -365 vastustamatonta makuelämystä, jota olen ihan hivenen muokannut.
Suosittelen kokeilemaan!
Keksit paistamisen jälkeen ilman tomusokerihuntua
Nyt onkin sitten aika uuden viikonlopun tulla. Kaupunkireissulla mukaan tarttui Himoshoppaajan salaiset unelmat sekä Herttuatar, joten elokuvailta tiedossa.
Mukavaa viikonloppua!!
Mukavaa viikonloppua!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti