lauantai 20. helmikuuta 2010

Hapanimelää

Ensimmäinen päivä kohta kahteen viikkoon, kun olen jaksanut ajatella kunnolla ruoanlaittoa. Sen kunniaksi ajattelin jakaa teidän kanssanne tämän yksinkertaisen, mutta ihanan reseptin, jonka tulin keksineeksi sitä mukaa kun tein ruokaa. Ei mitään erityisen omaperäistä, mutta ihanaa silti:

Hapanimelät kasvikset:


Tarvikkeet:

5 keskikokoista porkkanaa
1 iso paprika
3 keskikokoista tomaattia
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
makeaa chilikastiketta

lisäkkeeksi riisiä tai nuudeleita

Pese, kuori ja suikaloi/lohko porkkanat, paprika, tomaatit, sipuli ja valkosipuli. Ei tarvitse olla välttämättä kovin pieninä, sillä ne kutistuvat kuitenkin kypsyessään.
Kuullota hetki kattilassa, anna pehmentyä hieman. Lisää chilikastike, sokeri ja valkoviinietikka. Sekoittele, ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Voit lisätä tarvittaessa vettä joukkoon, älä päästä palamaan. Tarjoile riisin tai nuudelien kera.

Ohje on kahdelle hengelle. Suurensin hieman omaani, yhden hengen ohjetta, mutta pitäisi siis riittää kahdelle oikein hyvin. Määrät ovat noin-määriä, sillä en käytä mittaa kovinkaan ahkerasti kokkaillessani. Chilikastiketta laitoin ehkä n. desin pienempään ohjeeseen. Oli ehkä hieman liian paljon, muttei liikaa. Se määrä voisi olla hyvä tuohon kahden hengen satsiin. Olisin keittänyt tälle riisiä kaveriksi, mutta muistin asian liian myöhään. Kipeästä päästä kärsii koko kokkailu. Nuudelit olivat kuitenkin erittäin hyvä vaihtoehto, ja ehdottomasti nopeampi.
Tätä ohjetta on helppo muuttaa esimerkiksi lisäämällä joukkoon porsasta. Porsas sopii erittäin hyvin tuliselle hapanimeläkastikkeelle.

Maistuvaa lauantaita!

2 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Paranemisia sinulle ystäväin.
Herkulliselta näyttää annoksesi, tuli ihan nälkä.

Elina kirjoitti...

Kiitokseni, Lennu.
Kyllä tämä tästä vielä :)