keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kylmäsavulohimoussekakku


Kylmäsavulohimoussekakku



Tarvikkeet:

n. 150 g. limppua tai muuta leipää
n. 75 g. rasvaa (voita tai margariinia)

n.150 - 200 g. kylmäsavulohta
1 omena
n. 200 g. kurkkua
1 keskikokoinen punasipuli
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
2 dl kermaa
1,5 tl sitruunapippuria
4 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

herneenversoja, punasipulisilppua

Hienonna leipä (raasta käsin tai hienonna monitoimikoneessa) ja sekoita sulan rasvan kanssa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä leipä-rasvaseos tasaisesti pohjaksi.

Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Hienonna kala ja mausta se pippurilla. Kuutioi kurkku ja kuorittu punasipuli sekä omena pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi puolet sitruunamehusta, estämään omenan tummentumista.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Lisää lopuksi myös kermavaahto täytteeseen. Kaada seos vuokaa ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluiten yön yli.

Koristele tarjoiltaessa esimerkiksi herneenversoilla ja punasipulisilpulla.


Ei kommentteja: