Taas on aika kirjoitella kissojen ruokailukuluista.
Kissojen ruokailut koostuivat elokuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:
Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa (vitaminoimaton)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Raakana lihana kissat söivät
hevosta
possunsydänjauhelihaa
Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.
Elokuu meni melko "täydellisesti" ruokailujen suhteen. Kellään ei ollut sen suurempia heikotuksia ja kissat ottivat ihan positiivisesti vastaan myös pienennetyt ruoka-annokset. Ester ja Magnus näet ovat alkaneet keräämään ylimääräistä massaa ja ihan terveyden kannalta on parempi, että ruokamäärä vähenee hieman. Samalla kissojen lautasmalli muuttui raaempaan suuntaan, sillä nyt kissat syövät päivässä noin 1/3 teollista ruokaa ja 2/3 raakaa lihaa (ruokakerroista kylläkin 2/3 muodostuu teollisesta, mutta ruokamäärät ovat paljon pienemmät mitä raa'an lihan osuus). Nyt pohdinkin, uskaltaisinko ottaa lohiöljyn taas aktiivisempaan käyttöön... Felix on allerginen kalatuotteille ja äyriäisille, mutta tuossa kuivaruoassa on kyllä hiven lohiöljyä. Sen osuus kissojen päivittäisestä ruokailusta on kuitenkin niin pieni (illalla kourallinen jaettuna kolmeen pekkaan, älypeleistä nautittuna), että en tiedä kuin Felix reagoisi lohiöljyn lisääntyneeseen määrään. Muutakaan luonnollista lisärasvanlähdettä en ole nyt keksinyt, sillä vastaavasti maitoallergian takia en uskalla hirveän paljon maitotuotteita sisältäviä ruokia antaa. Toisaalta talvisaikaan syötävät lihat ovat kissan lautasmallissa suositeltuja rasvaisempia (esim. porsas), että lienekö rasvalisälle sitten hirveän suurta tarvettakaan. Jos kuitenkin nyt ostaisin pienen pullon lohiöljyä ja aloitettaisiin kokeilut kerran viikkoon, nähtäisiin sitten että mikä on reaktio siihen.
Näillä ruokailuilla kissojen ruokien hinnaksi tuli elokuussa 67,87 euroa. Yhtä kissaa kohden se tekee noin 22,62 euroa. Cystaidien ja vitamiinien kanssa tämä tekee noin 92 euroa.
Halvin - kallein kuukausi:
92 e. (elokuu)
106 e. (heinäkuu)
116 e. (kesäkuu)
116 e. (helmikuu, ravintolisien puutteen takia alhaisemmat kulut)
119 e. (toukokuu)
119 e. (huhtikuu)
128 e. (maaliskuu)
139 e. (tammikuu)
Ero on kuitenkin jo huomattava tuohon tammikuuhun verrattuna. Silloin kissat söivät olosuhteiden pakosta kalliimpia eläinkaupan ruokia ja vähän vähemmän lihaa sekä kilohinnaltaan kalliimpaa nappulaa. Nyt kun kaikkia ruokia on hankittu suurina erinä Zooplussalta (lihat ja nappulat KennelRehulta ja Bio-Balance 4 you-kaupasta) ja ruokamäärää on vähennettykin, ollaan saatu jo melkein viidenkymmenen euron säästöt kuukautta kohden. Jos lasken summan tammikuun ja elokuun erotuksena, saataisiin vuosisäästöksi yli 560 euroa. Se on paljon se, varsinkin vuoden ja vuosien mittaan!
Palaillaan asiaan taas kuukauden kuluttua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti