Britakakku
Pohjaan:
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Marenkiin:
4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
3/4 dl mantelilastuja
Täytteeseen:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 dl vadelmia
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Tee ensin pohja:
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen joukkoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, siivilöi vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Levitä ohueksi kerrokseksi pellille, jätä odottamaan.
Marenki:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähitellen.
Seos on valmista, kun se kiiltää kauniisti ja pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
Levitä marenki kerrokseksi paistamattoman taikinan päälle ja paista noin 30 minuuttia.
Pohja on valmis, kun marenki ja mantelit ovat ruskistuneet kauniisti.
Jäähdytä pohja.
Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ja sekoita maitorahka kevyesti joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ja sekoita maitorahka kevyesti joukkoon.
Leikkaa pohja puoliksi, jolloin saat kaksi yhtä suurta levyä.
Levitä täyte ja suurin osa vadelmista pohjan päälle ja nosta toinen pohjalevy kakun kanneksi.
Koristele lopuilla vadelmilla.
Tämä britakakku matkusti syntymäpäivälahjaksi kummitädilleni.
6 kommenttia:
Voi, miten ihana! Tuo on ihan parasta kakkua, keveää ja raikasta. Onnea kummitädille!
Herkullinen kakku. Ja ihana lahja kummitädille. Kiva kuulla sinusta.
Brita-kakku on lempparini ♥.
Oi kuinka herkullinen! Osaisipa itsekin.
NJAM! :P´ Äh, nyt kyllä tekee mieli kakkua.. *hih*
Saila: Todellakin, se on hirmuisen hyvää!
Paula: Olen viettänyt varsinaista hiljaiseloa koko kesän, mutta ehkä tästä nyt vilkastun!
AnnaS: Se on kyllä hyvää, voi olla että siitä tulee myös minun lempparia! :)
Mamma N: Tämä on helppo ohje, kyllä sinäkin osaat tätä tehdä! :)
Mehu: Toivottavasti sait jotain herkkua kakunnälkään! :D
Lähetä kommentti