sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Helpot curry-lihapullat

Palataanpa vielä hetkiseksi eilisiin lihapulliin.
Tällä kertaa päämausteena toimi curry.

Helpot curry-lihapullat


Tarvikkeet:

800 g. sika-nautajauhelihaa
2 punasipulia
n. 1,5-2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa

currya
paprikamaustetta
chilikastiketta
 mustapippuria
valkopippuria
suolaa (itse laitoin sekä ihan tavallista että sormisuolaakin)

Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa, lisää riittävästi vettä (niin, että korppujauhot kastuvat) ja jätä turpoamaan hetkeksi.


Mausteet on lueteltu siinä järjestyksessä, että alussa se mauste mitä laitoin eniten ja viimeisenä vähiten lisätty mauste. Tarkkoja määriä ei mausteiden kohdalla ole, sillä en koskaan mittaile mausteita ja toisekseen jokainen tietää oman makunsa. Kannattaa aloittaa maltilla, paistaa koepulla pannulla ja maistaa, että tarvitaanko lisää mausteita vaiko ei!


Kuori ja silppua sipuli, sekoita korppujauhojen joukkoon. 
Lisää seokseen liha ja sekoita (minä sanoisin että käsin, saa parhaimman lopputuloksen).
Lisää lopuksi joukkoon vielä kananmunat ja sekoita kunnolla.


Paista tässä vaiheessa testipulla paistinpannulla ja lisää taikinaan tarvittaessa lisää mausteita.


Pyörittele taikinasta pullia kostutetuin käsin. Käsien kostuttaminen on helpointa, kun otat pieneen kulhoon vettä ja kastat kädet siinä. Ei tarvitse temppuilla hanan avaamisen ja sulkemisen kanssa.
Taikinasta syntyy isohko pellillinen isoja pullia.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Lihapullat ovat parhaimmillaan perinteisten lisukkeiden kanssa!


1 kommentti:

Tiitu kirjoitti...

Oih, pitäisi itsekin tehdä lihapullia. Jauhelihasta tulee aina vain väännettyä sitä iänikuista kastiketta tai makaronilaatikkoa.