... Siis sosekeitto minun tapaani ;)
Maailman paras kasvissosekeitto
(tästä tulee noin 7-8 hyvänkokoista annosta)
1 kg porkkanoita
2 tomaattia
2 isoa sipulia
4-6 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan)
1 rasiallinen Taco-tuorejuustoa
1 prk ruokakermaa (itse käytän tässä Floran 4 % kevyttä & paksua)
1 rkl sinappia
1 kasvisliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja tomaatit (halutessasi voit kaltata tomaatit, muttei se ole minun mielestäni välttämätöntä). Lisää neste (1 litra vettä) ja kasvisliemikuutio, keitä kasvikset pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tässä vaiheessa keitto on melkoisen paksua, mutta ohenee kyllä sopivaksi. Lisää ruokakerma, sinappi ja tuorejuusto. Anna juuston sulaa keittoon ja mausta mieleiseksesi suolalla ja pippurilla. Hurmaavan hyvää! Maistuu hyvin tuoreen leivän kanssa ja esimerkiksi persilja on oiva mauste keittoon.
Tässä keitossa se juttu on Creme bonjour-sarjan
taco-tuorejuusto. Joskus muinoin luin jostain tämän vinkin ja minusta se
sopii tämän tyyppiseen keittoon paremmin kuin hyvin. Kannattaa
kokeilla! Juuri tuo kyseinen tuorejuusto sopii mielestäni maultaan
parhaiten keittoon enkä ole sitä koskaan osannut käyttää mihinkään
muuhun. Eilen koitin hieman törmistäytyä ja tein ensimmäisen kerran tällä
viikolla ruokaa. Tämä ei johtunut kylläkään juurikaan olotilani
parantumisesta vaan siitä, että mummolan huoltojoukkonikin on joutunut flunssan
kouriin. Tämä keitto sopii kuitenkin hyvin esimerkiksi juuri syksyyn ja
flunssa-kauteen!
Herkullista perjantaita toivotellen,
7 kommenttia:
Näyttää herkulliselta! Voisinkin vielä joku päivä kokeilla :)
Lähetin sinulle haasteen, joten käypä ainakin vilkaisemassa sitä!
Keitot ovat hyvää syysruokaa, lämmittäviä ja ravitsevia. Sesonkiruokaa.
Nouh, on ikävä kaikkia noita Suomen maitotuotteita. Ehkä Puolassakin on vastaavan tapaisia, mutten tiedä niistä mittään!
Kerrassaan nannan näköistä keittoa :3
Juu, tätä kokeillaan. Voin jo tuntea herkullisen ja monivivaihteisen maun. Lurps.
Niin monta reseptiä on tällekin "perusruoalle", kuin on tekijöitäkin. Mulla ei ois tullu mieleenkään, että tomaattia vois laittaa kasvissosekeittoon. :D
Minä teen sosekeiton äitin reseptillä ja siihen tulee niitä kasviksia mitä sattuu löytymään (porkkanaa, perunaa, purjoa ja jos muistan niin bataattia ostan myös) ja sitten kun ne on keitetty ja soseutettu niin loraus maitoa notkistukseksi ja kukkuralusikallinen mustaa koskenlaskijaa. Mausteiksi valkopippuria ja (yrtti)suolaa. On se vaan niin hyvvää. Isäntä pistää sitten inkivääriä ja muita mausteita lisäksi, hyvää sekin on, muttei äitin tekemän veroista. :D
Joskus reilu vuosi sitten julkaisit blogissasi kesäkurpitsalasagnen reseptin. Sitä olen tänäkin kesänä tehnyt, viimeksi tänään. Varmaan kokeilen tätä keittoakin.
Kartanonrouva Elise: Kiitos haasteesta :)
Cheri: Totta, sesonkiruoka on oikein hyvä sana tällekin ruoalle!
Tuua: Sitten on vaan lähdettävä uskaliaasti kokeilemaan? :)
Nettimartta: Maukasta kokeilua!
Sanna: Se on kyllä niin totta! Minusta on aina kiva lukea näitä erilaisia versioita, sillä jokainen variantti maistuu loppujen lopuksi erilaiselle, vaikka ovatkin "samaa ruokaa". Kuten tuokin on oma muunnoksensa; en olisi koskaan ajatellutkaan valkopippuria ja yrttisuolaa mausteena :D
Paula: Kiva kun olet käyttänyt ohjetta, se on parasta palautetta! :)
Lähetä kommentti