lauantai 8. kesäkuuta 2013

Prinsessakakkua


Naapurimaassa vietetään tänään kuulemma suurempiakin häitä. Äitini sattuu olemaan suuremman luokan kuningasperhe-fani mitä ruotsalaisiin tulee, joten ajattelin valmistaa hänelle häävalvojaisiin jotain syötävää prinsessa-teemalla kerran itsekkin mummolassa majailemme. Kakkuahan syödään useimmissa häissä, joten sitä siis.

Kaikki meni odotetusti kuorrutusvaiheeseen saakka. Silloin jyrähti kova ukkonen päälle ja ainoa purkillinen kermaa vatkautui hyvin löysäksi. En tiedä miksi ukkonen vaikuttaa niin kovasti kerma(vaahdo)n rakenteeseen, mutta ei tästä nyt ihan suunniteltua kakkua tullut. Jonkinmoinen yritelmä kuitenkin. Koko kakku tuntuu muutenkin ikään kuin sulahtavan käsiin, kun kerma sulaa osittain nesteeksi sekoittuen täytteeseen... Harmillista!


Pohja on perunajauhosta valmistettu. Täytteenä kotikutoista omenahilloa ja valkosuklaata, päällä vaaleanpunaiseksi värjättyä rahkakermavaahtoa, persikkaruusuke ja ranskanpastilleja.

Eiköhän tuo kuitenkin syödyksi tule!

6 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Epäilemättä tuommoinen prinsessakakku tulee syödyksi. (Minullekin maistuisi.)

Mehu kirjoitti...

NAM!!! O__O Kerrassaan upea kakku!

Mamma N kirjoitti...

Kyllä on hieno!

Voisin yrittää laittaa kuvan omasta tekeleestäni huomenna, niin tiedät sitten miksi en bloggaile ruuasta enempää ;) Maku oli kyllä aika hyvä.

Paula kirjoitti...

Kyllä tuo kuvassa ihan hyvältä näyttää. Kaunis ja syötävä.

Cheri kirjoitti...

Suloinen kakku! Tuo sinun joulutiedotteesi on kyllä huippu :)

Elina kirjoitti...

Kiitos kuomat!

Myrsky ja Minna: Sääli ettei postissa kannata kakkua lähettää!

Mehu: Kiitos! :)

Mamma N: Oli sinunkin kakkusi oikein hieno :)

Paula: Kiitos!

Cheri: Mukavaa että voin olla yleisesti avuksi joulutiedotuksen saralla... ;)