sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Raparperipaistos



Raparperipaistos

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
2½ - 3 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä, esim. vehnälese
1 tl leivinjauhetta

5-6 dl raparperia
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ - 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, jauhot, leseet ja leivinjauhe, vatkaa sekaisin.
Huuhdo ja pilko raparperit ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä ns. pohja ja täyte voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ihana ja maistuva kesänaloitusherkku, josta leseet tekevät hieman terveellisempää!

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Naaaami! Tää lähtee huomenna testaukseen, kermaviiliä ei ole, mutta eiköhän ruuanlaittokermalla pärjäile ;-) Kiitos ohjeesta!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Ulkonäöltään paistos muistuttaa mummini leipomuksia, tämän on pakko olla hyvää!

Elina kirjoitti...

Saila: Kyllä varmasti onnistuu! Kerrohan sitten millaista tuli :)

Myrsky ja Minna: Mummojen ja mummien ja kaikkien isoäitien herkuthan ovat tietenkin niitä parhaita, joten kunniakkaassa seurassa ollaan mitä ilmeisimmin :)

Mia kirjoitti...

Nnam miten herkullisen näköinen! Täytyypä heti kokeilla, kun saan raparperia käsiini! :)