Raparperipaistos
200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
2½ - 3 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä, esim. vehnälese
1 tl leivinjauhetta
5-6 dl raparperia
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ - 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, jauhot, leseet ja leivinjauhe, vatkaa sekaisin.
Huuhdo ja pilko raparperit ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä ns. pohja ja täyte voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ihana ja maistuva kesänaloitusherkku, josta leseet tekevät hieman terveellisempää!
4 kommenttia:
Naaaami! Tää lähtee huomenna testaukseen, kermaviiliä ei ole, mutta eiköhän ruuanlaittokermalla pärjäile ;-) Kiitos ohjeesta!
Ulkonäöltään paistos muistuttaa mummini leipomuksia, tämän on pakko olla hyvää!
Saila: Kyllä varmasti onnistuu! Kerrohan sitten millaista tuli :)
Myrsky ja Minna: Mummojen ja mummien ja kaikkien isoäitien herkuthan ovat tietenkin niitä parhaita, joten kunniakkaassa seurassa ollaan mitä ilmeisimmin :)
Nnam miten herkullisen näköinen! Täytyypä heti kokeilla, kun saan raparperia käsiini! :)
Lähetä kommentti