Pepperonihyytelökakku
Tarvikkeet:
n. 150 g tummaa limppua tai esimerkiksi ruispaahtoleipää
n. 75 g rasvaa (voita tai margariinia)
130 g pepperonia
1 omena
n. 150 g kurkkua
1 punasipuli
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
2,5 dl kermaa
½ tl mustapippuria
4 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
Hienonna leipä (raasta käsin tai hienonna monitoimikoneessa) ja sekoita
sulan rasvan kanssa. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja
levitä leipä-rasvaseos tasaisesti pohjaksi.
Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Hienonna pepperoni, kuutioi kurkku ja kuorittu punasipuli sekä omena pieniksi
kuutioiksi (olisin myös lisännyt täytteeseen puolikkaan paprikan, mikäli yksi
vierailija olisi voinut syödä paprikaa - luulen että kävisi tähän hyvin!). Yhdistä ainekset ja lisää n. puolet sitruunamehusta, estämään omenan tummentumista.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota
liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä pepperonitäytteen kanssa, kaada seos vuokaan
ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluiten
yön yli.
Koristele esimerkiksi kirsikkatomaateilla. Oikein oiva vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle.
Mukavaa viikonloppua kaikille!
2 kommenttia:
Kuulostaa herkulliselta. Vähän niinkuin "suolainen juustokakku".
Myrsky ja Minna: Kyllä, juuri niin kuin suolainen juustokakku! :)
Lähetä kommentti