Valkosuklaaviipaleleivät
(50 kpl)
(50 kpl)
Tarvikkeet:
175 g voita
1 dl sokeria
0,5 muna
50 g mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
koristeluun
n. 200 g valkosuklaata
nonparelleja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
Lisää loput aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta hiukan sormea
vahvempia tankoja jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot pellille
leivinpaperille. Litistä tankoja kevyesti sormella.
Paista uunin keski/yläosassa 175
asteessa 11 - 13 min eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa
vähän jäähtyneenä vinoittain n. 3 cm:n viipaleiksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Laita suklaasula pieneen minigrip-pussiin.
Leikkaa kulmaan pienen pieni
reikä. Pursota suklaata täysin jäähtyneelle tangolle. Ripota pinnalle
nonparelleja. Anna kuorrutuksen kovettua ennen kuin pakkaat pikkuleivät
laatikkoon.
Viime viikon sukulointireissulla leivoimme näitä valkosuklaaviipaleleipiä tällä Valion ohjeella, joka löytyi ihan voipaketin kyljestä. Suklaata on alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna tuplasti, sillä vähäisemmällä määrällä valkosuklaan maku jää aika hennoksi. Oman maun mukaan kannattaa kuitenkin toimia.
Herkullista viikkoa!
3 kommenttia:
Mä luin "valkosipuliviipaleleivät"...oonkohan mä hiukan liikaa tuon valkosipulin perään ;)
Elina leipoo taas herkkuja...
Sanna: Eihän ne valkosipulileivätkään huonompia olisi! :D
Myrsky ja Minna: Nämä jäivät onneksi sukulaispaikkaan ja en tehnyt yksin! :)
Lähetä kommentti