tiistai 16. heinäkuuta 2013

Valkosuklaaviipaleleivät



Valkosuklaaviipaleleivät 
(50 kpl)

Tarvikkeet:

175 g voita
1 dl sokeria
0,5 muna
50 g mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

koristeluun

n. 200 g valkosuklaata
nonparelleja


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
Lisää loput aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta hiukan sormea vahvempia tankoja jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Litistä tankoja kevyesti sormella.
Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa 11 - 13 min eli kunnes tanko on saanut hiukan väriä. Leikkaa vähän jäähtyneenä vinoittain n. 3 cm:n viipaleiksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Laita suklaasula pieneen minigrip-pussiin.
Leikkaa kulmaan pienen pieni reikä. Pursota suklaata täysin jäähtyneelle tangolle. Ripota pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutuksen kovettua ennen kuin pakkaat pikkuleivät laatikkoon.


Viime viikon sukulointireissulla leivoimme näitä valkosuklaaviipaleleipiä tällä Valion ohjeella, joka löytyi ihan voipaketin kyljestä. Suklaata on alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna tuplasti, sillä vähäisemmällä määrällä valkosuklaan maku jää aika hennoksi. Oman maun mukaan kannattaa kuitenkin toimia.

Herkullista viikkoa!

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mä luin "valkosipuliviipaleleivät"...oonkohan mä hiukan liikaa tuon valkosipulin perään ;)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Elina leipoo taas herkkuja...

Elina kirjoitti...

Sanna: Eihän ne valkosipulileivätkään huonompia olisi! :D

Myrsky ja Minna: Nämä jäivät onneksi sukulaispaikkaan ja en tehnyt yksin! :)